Zwangerschapsmassage

Zwangerschap is een mooie periode met veel veranderingen in het lichaam. Een massage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten, maar ook geestelijk en emotionele spanningen die je ervaart verminderen. Een massage maakt de spieren soepeler. De ademhaling wordt dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust. Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden.

Uit onderzoek blijkt dat zwangerschapsmassage onder meer positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling. Ook blijkt het percentage premature geboortes kleiner te zijn. Een massage verbetert de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als baby.

Tijdens de massage zal je op je zij en rug liggen. Als iets niet mogelijk is geeft dit dan vooraf aan zodat hier rekening mee gehouden kan worden. Tenslotte is ieder persoon en elke zwangerschap anders. De massage zal dan ook per persoon afgestemd worden. De zwangerschap kan gegeven worden na de eerste 3 maanden tot aan de laatste dag. Vraag altijd eerst aan de verloskundige of arts of je deze massage mag ondergaan. Het mooie van deze massage is dat iedereen deze massage kan ontvangen. Je hoeft er namelijk niet perse zwanger voor te zijn. Deze massage is voor iedereen die een liefdevolle zachte massage wilt en kan ook gegeven worden nadat je bevallen bent. Dit is 6 weken na de bevalling mogelijk indien je goed herstelt bent.

Contra indicatie:

  • Hartklachten
  • Hoge bloeddruk/lage bloeddruk
  • Infecties of infectieziekten
  • Ontstekingen
  • Verhoging of koorts
  • Kanker
  • Trombose
  • Bloedingen
  • Eerdere miskramen

Lieve klanten,

Per 15 december zal Nama Rupa definitief sluiten. Wil je nog een afspraak maken? Dan kan dit nog wel.
De agenda raakt al vol dus wacht niet te lang om zeker te zijn van een plekje.

Wil je nog persoonlijk afscheid komen nemen? Dat kan! Op 15 december van 11.00 tot 15.00 uur ben ik aanwezig in mijn praktijk op de Kuipersweg 2T in Woerden.
Het is gewoon vrije inloop dus voel je niet verplicht, maar ik zou het heel leuk vinden om jullie nog even te zien en afscheid te kunnen nemen.

Lieve groet Denise