Voetreflexplus

Voetreflexmassage

Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten, wordt de doorstroming van bloed, lymfe en energie verbeterd, hierdoor worden voedingsstoffen beter aangevoerd naar organen en weefsels en afvalstoffen sneller en beter afgevoerd. Het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt ondersteund en gestimuleerd. Daarnaast heeft voetreflexologie een sterk ontspannend en opbouwend effect op het lichaam.

VoetreflexPlus is een combinatie van westerse en Chinese voetreflexologie. Voetmassage wordt al duizenden jaren toegepast in China. De Chinese kennis op dit gebied is ongelooflijk groot. In het westen wordt voetreflexmassage sinds 150 jaar toegepast.  Er bestaan duidelijke verschillen tussen de Chinese en westerse technieken en filosofieën. Zo behandelt men in het Westen alleen de voeten en gaat men ervan uit dat de reflexzones op de voeten corresponderen met de verschillende delen in ons lichaam. Met de Chinese techniek masseert men ook de meridiaan banen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën.  De Meridianen vormen gezamenlijk in ons lichaam een energetisch systeem en voorzien het lichaam van energie. Juist de combinatie van beide technieken biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling.

Let op: een voetreflexmassage is absoluut geen geneesmiddel. Het is slechts een therapie om pijnen mogelijk (tijdelijk) te verlichten.
Er zit een verschil tussen de voetreflexmassage en de voetreflexplus. Bij de voetreflexmassage worden de voeten echt gemasseerd. Bij de voetreflexplus worden vooral de drukpunten behandeld en deze behandeling is gericht op de connectie tussen been en voet waar de meridianen lopen. Er wordt dus veel met meridianen gewerkt bij de voetreflexplus.

Contra indicaties

  • Hoge koorts
  • Griep
  • Zwangerschap
  • Ernstige spataderen of een voetschimmel
  • Tijdens chemokuur of bestralingen
  • Trombose
  • Open wonden