Voetreflexmassage

Alle zenuwen en weefsels in de rest van het lichaam zijn verbonden met de voeten van een mens. Bij een voetreflexmassage worden de zones op de voeten behandeld die corresponderen met het lichaam. Heb je bijvoorbeeld last van lichamelijk klachten zoals hoofdpijn of rug/nek/schouder problemen, reuma of last van je darmen, dan worden deze zones op de voeten extra benadrukt. Voetreflexmassage helpt om het lichaam te ontspannen en daarmee worden eventuele blokkades verwijderd en zal de energiedoorstroming bevorderen in het lichaam. Een voetreflexmassage werkt ontspannend en kan pijnverlichtend werken maar het bevat ook een preventieve werking. Het is mogelijk dat tijdens de behandeling al verschillende verschijnselen optreden. Hier hoef je niet van te schrikken, dit is een goed teken. Er wordt dan namelijk een genezend proces in werking gezet. Verschijnselen die tijdens de behandeling kunnen optreden zijn: emotioneel raken, overmatig transpireren, slaperigheid, een machteloos gevoel of je krijgt er juist veel energie van. Achteraf kan het zijn dat je een zeer donkere urine hebt of wanneer u voorheen altijd moeite had met een toiletbezoek dit ineens een stuk makkelijker gaat. Een voetreflexmassage duurt ongeveer 40 minuten en beide voeten zullen altijd volledig behandeld worden.

Kom je voor ontspanning kun je eenmalig een behandeling ondergaan of dit eens in de 4 tot 6 weken herhalen. Is de massage in geval van klachten (afhankelijk van de aard/ernst van de klacht) kun je de eerste paar behandelingen 1x in de 2 weken doen. Daarna kun je dit afbouwen en onderhouden.

Let op: een voetreflexmassage is absoluut geen geneesmiddel. Het is slechts een therapie om pijnen mogelijk (tijdelijk) te verlichten.
Er zit een verschil tussen de voetreflexmassage en de voetreflexplus. Bij de voetreflexmassage worden de voeten echt gemasseerd. Bij de voetreflexplus worden vooral de drukpunten behandeld en deze behandeling is gericht op de connectie tussen been en voet waar de meridianen lopen. Er wordt dus veel met meridianen gewerkt bij de voetreflexplus.

Contra indicaties

  • Hoge koorts
  • Griep
  • Zwangerschap
  • Ernstige spataderen of een voetschimmel
  • Tijdens chemokuur of bestralingen
  • Trombose
  • Open wonden
Heb je een vraag?