Postpartum / 4e trimester Treatment

Welkom kersverse mama. Gefeliciteerd met de geboorte van jouw kindje! 
De afgelopen maanden heeft jouw lichaam hard gewerkt om jouw baby op de wereld te mogen zetten. Deze postpartum treatment ondersteunt jou om op een liefdevolle manier de kraamtijd te ervaren, en om jouw lichaam en energie meer in balans te krijgen. Er komt veel op je af in het begin, je moet weer een nieuw ritme zoeken. Des te belangrijker is het om in deze fase goed voor jezelf te zorgen. Rust en balans creëren helpt je bij het verwerken van de bevalling, te hechten met je baby en meer te genieten van je kraamtijd. 

Je boekt jouw postnatale treatment, zodra jij er klaar voor bent. Neem je kraamtijd serieus, je lichaam moet herstellen, ook al merk je dat misschien niet door al die adrenaline en die roze wolk.
Het is mogelijk vanaf 1 week na je bevalling, tenzij je een keizersnede hebt gehad. Bij een keizersnede is het na 6 weken. Je kunt tot 6 maanden na je bevalling jouw behandeling inplannen. Het is belangrijk dat we van te voren even afstemmen hoe jij je lichamelijk en mentaal voelt voordat we gaan starten met de eerste behandeling. 

De treatment bestaat uit 3 sessies. Alle 3 de sessies zullen plaats vinden bij mij in de praktijk. Dit is een bewuste keuze van mij zodat ik echt 100% aandacht heb voor jou! Zo is er geen afleiding en is het echt een moment voor jezelf. Iedere sessie zal anders zijn. Ik stem dit af op jou. Denk hierbij aan verwarmende thee met lekkernijen, massages, rituelen, meditatie. 
Hieronder zie je wel een voorbeeld van wat je kan verwachten tijdens de 3 sessies. 

 Eerste sessie;
– Samen een kopje kruidenthee drinken om elkaar beter te leren kennen en jouw bevallingsverhaal te delen
– Meditatie voor verbinding met jouw lijf
– Voetmassage
– Herstellende Moxa behandeling
– Rebozo sluitingsritueel

Tweede sessie;
– Kopje kruidenthee drinken samen tijdens een magnesium voetenbadje
– Meditatie 
– Rug/nek/schouder/hoofd massage
– Herstellende Moxa behandeling
– Rebozo sluitingsritueel

Derde sessie;
– Kleine cacao ceremonie
– Tantric breathwork
– Buikmassage
– Rebozo sluitingsritueel

Wat is Moxa therapie;
Moxa therapie  is een oud onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Moxa ofwel bijvoetkruid heeft een verwarmende werking en is bedoeld om de energie en bloedstroom via bepaalde punten in je lichaam een extra boost te geven.

Wat is Rebozo sluitingsritueel;
Een Rebozo is een draagdoek/shawl, die ook gebruikt kan worden om te masseren. De Rebozo wordt om een lichaamsdeel gedrapeerd en op spanning gebracht zodat zij steun geeft en omhult. Ik maak gebruik van 3 doeken die bij je hoofd, middel en voeten worden gebruikt zodat jij kan ‘coconnen’en echt een momentje voor jezelf hebt. 

Mocht je specifieke wensen hebben of mocht er iets zijn wat je absoluut niet wilt dan kan je dat altijd aangeven. Daarom lever ik ook maatwerk en is bovenstaande alleen een voorbeeld. Ik werk volgens een holistische manier waarbij het zelf helend vermogen van het lichaam erg belangrijk is. En waardoor jij beter in balans kan raken.

Deze treatment is uiteraard uit te breiden, minder sessies is niet mogelijk. Ik adviseer dit omdat er vaak bij iedere behandeling verschillende lagen afgepeld mogen worden en het is geen quick fix. Dus geef jezelf en je lichaam ook de tijd.
Iedere sessie duurt zo’n 2 uur. Samen bepalen we wanneer de sessies plaats vinden. Het liefst 1 x in de 3 weken ongeveer. Daarnaast kan je mij altijd via whatsapp of mail bereiken met vragen want er komt veel op je af gedurende je kraamtijd. Tevens is deze behandeling ook te boeken als je een stilgeboren kindje hebt gekregen of een miskraam hebt gehad. 

Heb je twijfels of een massage tijdens je postpartumperiode aan te raden is? Dan kan je dit overleggen met je verloskundige of behandelend arts.

LET OP: JE BETAALD PER BEHANDELING NA IEDERE ONTVANGEN BEHANDELING! JE HOEFT DUS NIET ALLES IN 1 X TE BETALEN. 

Heb je een vraag?