Orthomoleculaire therapie

Ervaar jij gezondheidsklachten die jou belemmeren in het dagelijks leven? Super goed dat je de touwtjes in handen neemt om aan de slag te gaan met je gezondheid. Het doel van orthomoleculaire therapie is antwoord te krijgen op veel vraagstukken zoals vermoeidheid, opgeblazen gevoel, darmklachten, huidproblemen, hormonale disbalans, slecht slapen en stemmingswisselingen.

Als iemand mij vraagt wat ik doe en ik vertel dat ik gespecialiseerd ben in orthomoleculaire therapie, weet bijna niemand wat het inhoudt. Dus wordt het tijd om dit met jou te delen! Met orthomoleculaire therapie ligt de focus op gezonde voeding, het aanvullen van vitaminen en mineralen, beweging, stressreductie en slaap. Wanneer je met klachten naar een arts gaat en medicatie krijgt, wordt vaak de onderliggende oorzaak niet aangepakt. De klacht verdwijnt maar de oorzaak is niet opgelost dus vaak komen meerdere klachten op een later moment weer terug.

Leefstijl
In het dagelijks leven komt er zoveel op ons af. Bijvoorbeeld een drukke baan, druk sociaal leven, weinig tijd om te sporten, bewerkte voeding. Dit kan zowel fysiek als mentaal voor disbalans zorgen. Door de aandacht te leggen op 4 pijlers, gezonde plantaardige voeding, beweging, ontspanning en voldoende slaap zorgen we ervoor dat het lichaam herstelt en weer in balans komt.

Samen op zoek naar de oplossing voor jouw klachten.
Samen nemen we jouw voeding en leefstijl gewoontes onder de loep, je krijgt vooraf al een uitgebreide online vragenlijst en voedingsdagboek toegestuurd zodat ik goed op de hoogte ben van jouw medische historie en eetgewoonten. Je ontvangt van mij een advies op maat aan de hand van jouw klachten. Je kan dit combineren met een EMB bloedtest. 

Daarnaast geeft een EMB bloedonderzoek een duidelijk inzicht waar de oorzaken van je klachten liggen. Meten is weten! Deze test geeft onder andere inzicht in eventuele vitaminen- en mineralen tekorten, hormonale disbalans en voedsel sensitiviteit. Met al deze informatie stel ik een persoonlijk behandelplan samen. Waarbij er rekening wordt gehouden wat bij jou past en waar je behoeftes liggen, zodat je met plezier aan je gezondheid kunt werken en het vol te houden is voor langer termijn. Het gaat om het positief veranderen van jouw leefstijl zodat je fit en lekker in vel komt te zitten. Denk aan gezonder eetpatroon, het aanvullen van vitaminen en mineralen, stressreductie, beweging en slaap.

Consult
Een consult duurt 60 minuten en je eerste consult is inclusief intake. Naast een eerste consult kan je mij bij ook het Health Intake pakket boeken. Dit is inclusief 2 coaching sessies. 

Een EMB bloedtest kan hierbij extra aangeboden worden. Een EMB bloedtest is alleen te boeken i.c.m. één van de andere health pakketten. Meer hierover lees je op de pagina Emb bloedtest

Ervaar jij fysieke of mentale klachten die jou belemmeren in het dagelijks leven? Zoals moe opstaan, weinig energie, moodswings, lusteloosheid, huidklachten, onrust, darmklachten, een opgeblazen buik, suikercravings of moeite met afvallen. Dan begeleid ik je graag naar een gezonder en vitaler leven.

Deze behandeling wordt gegeven door Yvonne Kok.

Heb je een vraag?