[fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”yes” hide_on_mobile=”no” background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”1px” border_color=”#e2e2e2″ border_style=”solid” padding=”40px” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”static” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_title size=”3″ content_align=”left” style_type=”none” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Ontspanningsmassage[/fusion_title][fusion_imageframe lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”glow” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] Ontspanningsmassage[/fusion_imageframe][fusion_accordion divider_line=”” class=”” id=””][fusion_toggle title=”Klik op de plus voor meer informatie” open=”no”]

Ontspanningsmassage staat precies voor wat het woord zegt. Een massage om uw lichaam (en geest) te ontspannen. Deze massage is niet bedoeld voor behandelingen van chronische pijn. Het is puur om tot rust te komen en uw lichaam de ontspanning te geven die het verdiend. Het is een massage die gebruik maakt van verschillende technieken zoals het zacht kneden en rollen van de huid en spieren. Deze massage wordt gecombineerd met de technieken van een Klassieke massage. Hierbij worden ook de knelpunten in uw lichaam aangepakt. Door stress, verkeerde houdingen etc. kan het zijn dat u stijve spieren heeft. Tijdens deze massage worden deze spieren los gemasseerd. Door de technieken die bij deze massage passen worden verharde en pijnlijke spanningsgebieden losgemaakt. Dit gebeurt door middel van effleurage, petrissage, tapotage en frictioneren. Deze massage word altijd geëindigd met een ontspannende gezichts-hoofdmassage. Ontspanningsmassage is uitermate geschikt voor mensen met een druk leven en wie even een moment voor zichzelf wilt of wie lichte rugklachten heeft.

Contra indicatie:

 • hartklachten
 • hoge bloeddruk
 • infecties/infectieziektes
 • verhoging of koorts
 • kanker
 • herstelperiode na een operatie of ziekte
 • trombose

[/fusion_toggle][/fusion_accordion][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”yes” hide_on_mobile=”no” background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”1px” border_color=”#e2e2e2″ border_style=”solid” padding=”40px” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”static” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_title size=”3″ content_align=”left” style_type=”none” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Zwangerschapsmassage[/fusion_title][fusion_imageframe lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”glow” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] Zwangerschapsmassage[/fusion_imageframe][fusion_accordion divider_line=”” class=”” id=””][fusion_toggle title=”Klik op de plus voor meer informatie” open=”no”]

Zwangerschap is een mooie periode met veel veranderingen in het lichaam. Een massage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten, maar ook geestelijk en emotionele spanningen die u ervaart verminderen. Een massage maakt de spieren soepeler. De ademhaling wordt dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust. Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden.

 Uit onderzoek blijkt dat zwangerschapsmassage onder meer positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling. Ook blijkt het percentage premature geboortes kleiner te zijn. Een massage verbetert de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als baby.

 Tijdens de massage zult u op uw zij en rug liggen. Als iets niet mogelijk is geeft dit dan vooraf aan zodat hier rekening mee gehouden kan worden. Tenslotte is ieder persoon en elke zwangerschap anders. De massage zal dan ook per persoon afgestemd worden. De zwangerschap kan gegeven worden na de eerste 3 maanden tot aan de laatste dag. Vraag altijd eerst aan de verloskundige of arts of u deze massage mag ondergaan. Het mooie van deze massage is dat iedereen deze massage kan ontvangen. Je hoeft er namelijk niet perse zwanger voor te zijn. Deze massage is voor iedereen die een liefdevolle zachte massage wilt en kan ook gegeven worden nadat u bevallen bent. Dit is 6 weken na de bevalling mogelijk indien u goed herstelt bent.

Contra indicatie:

 • Hartklachten
 • Hoge bloeddruk/lage bloeddruk
 • Infecties of infectieziekten
 • Ontstekingen
 • Verhoging of koorts
 • Kanker
 • Trombose
 • Bloedingen
 • Eerdere miskramen

[/fusion_toggle][/fusion_accordion][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”yes” hide_on_mobile=”no” background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”1px” border_color=”#e2e2e2″ border_style=”solid” padding=”40px” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”static” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_title size=”3″ content_align=”left” style_type=”none” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Workshop babymassage[/fusion_title][fusion_imageframe lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”glow” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] Workshop babymassage[/fusion_imageframe][fusion_accordion divider_line=”” class=”” id=””][fusion_toggle title=”Klik op de plus voor meer informatie” open=”no”]

Na de geboorte is voor jullie als ouders alles anders. Het masseren van je baby kan je meer zelfvertrouwen geven en je intuïtie ontwikkelen. Het geeft een moment van rust en aandacht voor elkaar. Heerlijk voor je baby, maar ook heerlijk voor jezelf. De ontwikkeling van je baby wordt hierdoor ook gestimuleerd. Maar het is niet alleen lekker ontspannend, de massage helpt de spierontwikkeling, de doorbloeding van de huid en stimuleert uw baby’s zintuigen. Ook is het goed voor de spijsvertering en stimuleert de massage het immuunsysteem van de baby. De babymassage is voor ouders/verzorgers en voor opa’s en oma’s die regelmatig oppassen. Voor onrustige en overgevoelige baby’s werkt babymassage rustgevend. Voor ouders is het een manier om hun kindje beter te leren kennen. Het is leuk en ontspannend én een moment voor jou en je baby. Vanaf 6 weken tot ongeveer 12 maanden kun je de cursus volgen. Rond de 7-9 maanden gaat je kindje kruipen en wil de wereld ontdekken. Vaak is massage dan, wanneer je kindje hier nog niet aan gewend is, een tijdje moeilijker uit te voeren maar niet onmogelijk.

Babymassage heeft een ontspannende werking voor ouder en kind. Het vergroot de gevoelens van verbondenheid. Tevens kan het een positief effect hebben op bijvoorbeeld:

 • De motorische ontwikkeling
 • Het slaapritme (rustiger en dieper slapen)
 • De spijsvertering (darmkrampjes verminderen)
 • Ontwikkeling van het immuunsysteem
 • Stimuleren van de zintuigen
 • Ademhaling en spierontwikkeling
 • Geestelijke en emotionele ontwikkeling
 • Het zelfvertrouwen
 • Betere groei (vooral bij prematuren)
 • Doorbreken van het huilpatroon (huilbaby’s)
 • De hechting
 • Creëren van rust
 • Herstel van achterstand door moeilijke start (ziekte, vroeg geboorte, ontwikkelingsachterstand)

Tijdens de Workshop Babymassage worden in drie verschillende privésessies van ongeveer 50 minuten per sessie speciale massagetechnieken stapsgewijs geleerd. Na ongeveer 3 weken kunt u een volledige massage geven aan uw baby. De workshop word in mijn praktijk gegeven en op aanvraag kan het ook bij u thuis. De Babymassage kan extra waardevol zijn als het kindje veel huilt, niet goed groeit, te vroeg geboren is, een beperking heeft, zich overstrekt, zich niet goed kan ontspannen of het niet prettig vind om aangeraakt te worden. Het kan ook helpen voor baby’s met Astma, Eczeem, couveuse baby’s, Riss en adoptiekinderen. Gelieve te melden voor de behandeling als uw baby ergens last van heeft. Dan kan hier rekening mee gehouden worden en de massage aangepast worden. Is uw baby onder behandeling van een arts of slikt uw baby medicijnen, geef dit dan ook even door en overleg altijd even met de arts of een massage geen probleem is.

[/fusion_toggle][/fusion_accordion][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”yes” hide_on_mobile=”no” background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”1px” border_color=”#e2e2e2″ border_style=”solid” padding=”40px” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”static” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_title size=”3″ content_align=”left” style_type=”none” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Voetreflexmassage[/fusion_title][fusion_imageframe lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”glow” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] Voetreflexmassage[/fusion_imageframe][fusion_accordion divider_line=”” class=”” id=””][fusion_toggle title=”Klik op de plus voor meer informatie” open=”no”]

Alle zenuwen en weefsels in de rest van het lichaam zijn verbonden met de voeten van een mens. Bij een voetreflexmassage worden de zones op de voeten behandeld die corresponderen met het lichaam. Heb je bijvoorbeeld last van lichamelijk klachten zoals hoofdpijn of rug/nek/schouder problemen, reuma of last van je darmen, dan worden deze zones op de voeten extra benadrukt. Voetreflexmassage helpt om het lichaam te ontspannen en daarmee worden eventuele blokkades verwijderd en zal de energiedoorstroming bevorderen in het lichaam. Een voetreflexmassage werkt ontspannend en kan pijnverlichtend werken maar het bevat ook een preventieve werking. Het is mogelijk dat tijdens de behandeling al verschillende verschijnselen optreden. Hier hoef je niet van te schrikken, dit is een goed teken. Er wordt dan namelijk een genezend proces in werking gezet. Verschijnselen die tijdens de behandeling kunnen optreden zijn: emotioneel raken, overmatig transpireren, slaperigheid, een machteloos gevoel of je krijgt er juist veel energie van. Achteraf kan het zijn dat je een zeer donkere urine hebt of wanneer u voorheen altijd moeite had met een toiletbezoek dit ineens een stuk makkelijker gaat. Een voetreflexmassage duurt ongeveer 40 minuten en beide voeten zullen altijd volledig behandeld worden.

Kom je voor ontspanning kun je eenmalig een behandeling ondergaan of dit eens in de 4 tot 6 weken herhalen. Is de massage in geval van klachten (afhankelijk van de aard/ernst van de klacht) kun je de eerste paar behandelingen 1 x in de 2 weken doen. Daarna kun je dit afbouwen en onderhouden.

Let op: een voetreflexmassage is absoluut geen geneesmiddel. Het is slechts een therapie om pijnen mogelijk (tijdelijk) te verlichten. Ook kunt u een arrangement voetreflex massage boeken. Dit is inclusief voetenbad, voetenscrub, voetenmasker en uiteraard de voetreflexmassage. Of u kunt een combinatiemassage ondergaan en de voetreflex combineren met de 30 minuten onspanningsmassage.

Contra indicaties

 • Hoge koorts
 • Griep
 • Zwangerschap
 • Ernstige spataderen of een voetschimmel
 • Tijdens chemokuur of bestralingen
 • Trombose
 • Open wonden

[/fusion_toggle][/fusion_accordion][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”yes” hide_on_mobile=”no” background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”1px” border_color=”#e2e2e2″ border_style=”solid” padding=”40px” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”static” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_title size=”3″ content_align=”left” style_type=”none” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Hot Stone massage[/fusion_title][fusion_imageframe lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”glow” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] Hotstonemassage[/fusion_imageframe][fusion_accordion divider_line=”” class=”” id=””][fusion_toggle title=”Klik op de plus voor meer informatie” open=”no”]

Een hotstonemassage is een geweldige ervaring door de combinatie van warmte en druk van de stenen, afgewisseld met een massage met handen en de warme olie. Een behandeling met hete stenen werkt ontspannend, ontgiftend en stressverlichtend en het stimuleert de bloedtoevoer naar het spierweefsel. Ook is deze massage erg fijn voor mensen met reumatische klachten of voor mensen met spier- en gewrichtsklachten omdat de warmte diep doordringt in de spieren. Ook kan het een lichte verzachting bieden bij mensen die Fibromyalgie hebben. Een hotstone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.

Na een legging van de hotstones op het lichaam word u verder los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Dit is extra effectief.

Contra Indicatie:

 • Hartklachten
 • Hoge bloeddruk
 • Infecties/Infectieziekten
 • Ernstige rugpijn (raadpleeg vooraf een arts)
 • Verhoging of koorts
 • Trombose
 • Kanker, niet tijdens behandelperiode van chemo en/of bestraling en andere i.o.m. de behandelend arts
 • Herstelperiode na een operatie of ziekte

Indien u last heeft van onderstaande dan kan er plaatselijk niet gemasseerd worden:

 • Ontstekingen
 • Artritis of artrose
 • Open wonden
 • Huidirritaties
 • Trombose (kan ook een gehele contra-indicatie zijn, dus i.o.m. behandelend art)
 • Spataderen
 • Wratten (besmettelijk)
 • Besmettelijke huidziekten zoals voetschimmel, kalknagels en zwemmerseczeem

Bij een buitentemperatuur van meer dan 23 graden wordt er geen hotstone massage gegeven worden. Het lichaam kan dan niet meer goed de warmte kwijt.[/fusion_toggle][/fusion_accordion][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”yes” hide_on_mobile=”no” background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”1px” border_color=”#e2e2e2″ border_style=”solid” padding=”40px” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”static” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_title size=”3″ content_align=”left” style_type=”none” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Japanse gezicht- en hoofdmassage[/fusion_title][fusion_imageframe lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”glow” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] Japanse gezicht- en hoofdmassage[/fusion_imageframe][fusion_accordion divider_line=”” class=”” id=””][fusion_toggle title=”Klik op de plus voor meer informatie” open=”no”]Bij deze massage wordt olie gebruikt. Met name op de gebieden van de schouders, nek en gezicht en met mindere mate op het hoofd en hoofdhuid maar er kan toch wat olie in het haar terecht komen.

Positieve effecten van de Japanse gezichts- en hoofdmassage:

 • Ontspant
 • Tegen vermoeidheid
 • Verminderd stress
 • Betere nachtrust
 • Het gaat weefselverslapping tegen
 • Verklevingen van onderliggend bindweefsel wordt losgemaakt
 • In tegenstelling tot cremes en maskers verlevendigen de massages en drukkingen van binnenuit via de onderliggende weefsels.

Contra indicatie:

 • hartklachten
 • hoge bloeddruk
 • infecties/infectieziektes
 • verhoging of koorts
 • kanker
 • herstelperiode na een operatie of ziekte
 • trombose
 • Artrose
 • besmettelijke huidinfecties

[/fusion_toggle][/fusion_accordion][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”yes” hide_on_mobile=”no” background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”1px” border_color=”#e2e2e2″ border_style=”solid” padding=”40px” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”static” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_title size=”3″ content_align=”left” style_type=”none” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Kindermassage[/fusion_title][fusion_imageframe lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”glow” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] Kindermassage[/fusion_imageframe][fusion_accordion divider_line=”” class=”” id=””][fusion_toggle title=”Klik op de plus voor meer informatie” open=”no”]Een massage bij kinderen werkt ontspannend en geeft ook de gewenste rust in lichaam en geest. Door rust en ontspanning verwerken kinderen indrukken, emoties en ondervindingen van de dag. Een teveel aan stresshormonen kan leiden tot agressief, onrust en een verhoogde prikkelgevoeligheid. Kindermassage kan hierbij een bijdrage leveren. Kindermassage is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar t/m 15 jaar en bestaat niet altijd en alleen maar uit masseren. Er kunnen tijdens een massage ook verschillende gesprekken gevoerd worden met het kind en eventueel met een ouder/verzorger. Middels yoga, meditatie, concentratie, speloefeningen en/of een aromatherapie kan dit een toevoeging bieden aan de gewenste ontspanning.

De kindermassage is voor ieder kind geschikt maar vooral bij:

 • Kinderen met ADHD, ADD of PDD NOS
 • Kinderen die te vroeg geboren zijn
 • Kinderen die via de keizersnede geboren zijn
 • Kinderen met groeipijnen
 • Rusteloze kinderen
 • Hyperactieve kinderen
 • Kinderen die vaak klagen over vermoeidheid, buikpijn, obstipatie en/of hoofdpijn
 • Kinderen met concentratieproblemen, faalangst of onzekere kinderen
 • Kinderen die snel boos of verdrietig zijn
 • Kinderen die in bed plassen
 • Kinderen die slecht (in)slapen
 • Nieuwetijdskinderen
 • Bepaalde vormen van Autisme

Uit onderzoek blijkt dat kindermassage:

 • De doorbloeding bevordert
 • Het immuun systeem versterkt
 • De bloeddruk verlaagd
 • Goed helpt tegen slapeloosheid
 • Zorgt voor het loslaten van spanningen in zowel lichaam als in het hoofd
 • Het verwerken en loslaten van de emoties van de dag
 • Teveel vocht in het weefsel afvoert
 • Weefsel losmaakt
 • Agressie vermindert
 • Pestgedrag doet afnemen
 • Het leervermogen verbeterd

[/fusion_toggle][/fusion_accordion][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Lieve klanten,

Per 15 december zal Nama Rupa definitief sluiten. Wil je nog een afspraak maken? Dan kan dit nog wel.
De agenda raakt al vol dus wacht niet te lang om zeker te zijn van een plekje.

Wil je nog persoonlijk afscheid komen nemen? Dat kan! Op 15 december van 11.00 tot 15.00 uur ben ik aanwezig in mijn praktijk op de Kuipersweg 2T in Woerden.
Het is gewoon vrije inloop dus voel je niet verplicht, maar ik zou het heel leuk vinden om jullie nog even te zien en afscheid te kunnen nemen.

Lieve groet Denise